Improvisation er at øve sig på at blive et bedre menneske

Jeg har glædet mig over denne Ted Talk, hvor Kelly Leonard, President of Second City Theatricals i Chicago, fortæller, hvorfor improvisationstræning er så effektfuld. Video 10:14

Han siger blandt andet, at improvisation er yoga for dine sociale kompetencer, at improvisation er mindfulness for grupper med lyd. Jeg kan godt se hans pointe: At du træner fokusering og nærvær.

 Og så fortæller han om social angst; at mange flere, end vi tror, har en social angst. At vi er bange for at blive taget i at gøre noget forkert. Med improvisation træner vi med hinanden og ikke mod hinanden. De andres rolle er at redde mig, og min rolle er at være nærværende, hjælpsom og god til at lytte. Og så kan vi træne i at skabe sammen med andre mennesker. Du kommer med et bud (en mursten), og så hjælper vi hinanden med at bygge historien (skabe en katedral).

I ARTS in BUSINESS brænder vi for at fremme det nytænkende samarbejde på arbejdspladser. Vi tilbyder forløb og workshops, der inspirerer, motiverer og udvikler lederteams, afdelinger og projektgrupper.

Vores læringsteams består af en professionel kunstner og en erhvervserfaren proceskonsulent. Kunstneren bidrager med perspektiver, øvelser og historier hentet fra kunstens verden, og proceskonsulenten bidrager med processer hentet i den systemiske metode. I et levende og kvalificeret ”øvelokale” skabes der gennem involverende øvelser oplevelser, dialog og refleksion, der igen skaber nye måder at samarbejde på.

Hvis du vil vide mere: Kontakt Lene Bornemann tlf. + 45 22 40 21 80

Hvis du synes godt om dette indlæg, skulle du tilmelde dig vores nyhedsbrev der kommer ca. 6 gange om året med historier om kreativitet, ledelse, organisationsudvikling og hvad vi ellers er nysgerrige på.

LB@ARTSinBUSINESS.DK – WWW.ARTSinBUSINESS.DK – følg os på: LinkedInTwitter